Nyugtatgatás felső fokon

Igen, tudom, hogy időn túli hetest kellett rontson a Celje ahhoz, hogy végül nyerni tudjon otthonában a Veszprém, múlt héten. Igen, tudom, hogy hullámzó teljesítményt nyújtó csapatunk határozottan alsó ponton volt a szombati meccs nagy részében. Igen, tudom, hogy ez nem lenne elég mondjuk a Barcelona ellen. Igen, tudom, hogy ez a Celje hozzánk képest sok olcsó, rutintalan csikó egy rakáson. Igen, igen, tudom, de én túlzottan akkor sem aggódom. Hogy miért, azt hajtás után jól megindokolom.

Kezdjük az elején, ami múlt hét vasárnap, Szlovéniában volt. Azt a meccset ugyan lelkesen kezdte a hazai gárda, mi meg csak úgy kedélyesen ellabdázgattunk, de a második félidőben gyönyörűen odacsaptunk, tekertünk egyet a fokozaton és állva hagytuk őket, de nagyon. Abban a második harminc percben maximális koncentráció, szinte tökéletes védekezés mögött remeklő Mirko és csodálatos, változatos, szemet gyönyörködtető játék volt, nekem legalábbis tetszett. Bőven elég volt fél óra idegenben a +5-höz, és ez remek.

sulics vs celje

Aztán jött a visszavágó – már Nagy Laci nélkül – ahol pedig mi kezdtünk jól. Most lehet mondani, hogy ha Nándi nem fog úgy, akkor…de ez továbbra is egy csapatjáték, ráadásul a jó vagy rossz védekezés rohadtul összefügg azzal, hogy a kapus éppen hogyan fog. Ez azért gondolom mindenkinek világos. És ugye Laci nélkül, akinek a hiányát konkrétan a világ összes csapata megérezné, és ez így is van jól, ezért ő az egyik legkomplexebb játékos a bolygón. Szóval nélküle és a helyzetet súlyosbítandóan egy botladozó, szarul lövő Ilics, egy fogalmatlan Terzic és egy teljesen indiszponált Chema ellenére kezdtünk jól. Olyannyira jól, hogy a 12. percre – mikor is Matke a zöld tábla által lélegzetvételnyi időhöz jutott – már lőttünk gólt beállóból, átlövőből, felkanyarodásból, lerohanásból, sőt, klasszikusan szélső gólunk is volt, miközben hátul profin oldotta meg a fal az éppen adódót.

Elmentünk 5-7 góllal, amikor még csak tizenikszedik percet láttuk a kijelzőn.

Volt ebből vita szerkesztőségileg, de én a helyszínen úgy éreztem, hogy akkor megnyugodtunk. Persze túlságosan is, de attól még ez erről szólt. Egyszerűen túl korán éreztük úgy, hogy zsebben a két pont. Ortega is elmeccselte magát, kicsit megszokásból nyúlt az 5+1-hez, Matke pedig szinte várta ezt a felállást. Onnantól pedig rettenetesen nehéz volt visszajönni, kapaszkodni, a hajrában aztán még egy celjei fordítást is visszacsinálni. Ez tényleg irgalmatlanul nehéz lelki meló. De megcsináltuk. A Celjét egyébként meglehetősen alul is értékeli mindenki, nem azt mondom, hogy kölni esélyesek, de azért egyáltalán nem gyengék ezek a gyors lábú, sikerre éhes, fiatal, szlovén csikók. Bezzeg ha válogatott szinten játszunk velük, akkor előrevételezve majdnem világsztárok, (kaptunk is ki tőlük ugye nagyon ocsmány módon) klubszinten bezzeg csak stöpszli fiatalok, jaja.

Na de – és ez nálam a kiindulópont, mert az egész szezonnak ezzel a jelmondattal indultam neki – végre nekünk sem számít annyira az ősz. Végre hegyezhetjük magunkat tavaszra, addig pedig igazából belefér sok minden. Igen, nálam a hullámzó játék is bőven, ha közben akár csak félidőkre is, de látom, hogy mire vagyunk képesek. Beleférnek a küzdelmes, szoros meccsek, és belefér a -1 Szegeden, igen. Sőt. Én éppenséggel így szeretem a BL-t és a  bajnokságot.

közönség vs celjePersze, ezen az időn túlin most elmehetett volna a biztos csoportgyőzelem, bla-bla, de addig még lett volna egy meccs kinn a Löwen ellen, ahol szintén nem tilos nyernünk, ha jól tudom. Szóval nincs tragédia, szerintem, az már sokkal nagyobb baj, hogy beszart a hangosítás, bár a legvégére anélkül is kapcsolt a közönség, és ordított mindenki, amikor nagyon kellett. Viszont azzal a szélsőségesen maximalista hozzáállással, ami jellemzi Veszprémben a kézilabdát övező elvárásokat, konkretizálva: hogy egy ilyen Celje ellen nem elég ez, na ettől kivagyok teljesen. Nálam bőven belefér, ha rossz játékkal nyerünk meccseket, sőt, évekig arra vártam, hogy előforduljon ilyen. Majd ha akkor, amikor a csúcsforma valóban szükséges, akkor maradunk mutatott játékban ennyire alul, na majd hisztizek akkor. Addig megadom a csapatnak a bizalmat és a türelmet sem csak szájjal, év elején gyakorlom.

Persze azért egy dolog rendkívül aggasztja az én kis hurrá optimista lelkemet (is), mégpedig a beálló kérdése. Szezon előtt hagytam magam meggyőzni, de már én is reszketek ettől az egy dologtól. Meg persze a januártól, de ez egy másik poszt. Sulics egy isten, nálam évek óta persze, de idén különösen. Tudom, hogy amíg levegőt vesz, addig ő küzd szívvel-lélekkel. Viszont minden más alternatívánk kevés ide, ez már kiderült eddigre. Úgyhogy nagyon remélem, hogy ez nem csak kívülről ennyire egyértelmű, és lesz valami biztató előrelépés beállóügyileg a téli szünetben. És persze azon kívül is van még bőven meló.

Bocs a késésért, de tudjátok, hogy most éppen mi folyik körülöttünk, a reload pedig sok tanulást és időt igényel tőlünk, de igyekszünk a lehető leghamarabb alkalmazkodni és újra kontentet ontani rátok. 

Fotók a meccsről itt és itt.

8 hozzászólás a(z) “Nyugtatgatás felső fokon” bejegyzéshez

 1. Ne haragudj, de.. Jó, hogy már nem emeljük – mi a kalapunkat, a csapatot meg a pulpitusra -, hogy de jó, hogy szarok vagytok. Bocs, engem nem győz meg, hogy idén 3 jó félidőt láttam összesen (és még mielőtt jönne, láttam az összes BL meccset és az összes hazait. Nem, nem csak a tévéseket, én egy Mezőkövesd ellen is kimegyek, minden ellenére).

  Szurkolok nagyon, de.. nagyon félek – most nem szeretnék elkezdeni részletekbe belemenni, bár szerintem nem csak egy lyukas posztunk van idén.

  Szombaton találkozunk! Hajrá Veszprém

 2. Ha már kicsit éledezünk újra, akkor nagyon néhány gondolatocska ide a fentiek alapján, a másik sportághoz.

  A meccs után a hatosfal listájára – mert azért egymás közt osztottuk az észt bőszen – olyan tárgyú levelet írtam, hogy üdv a klubban. Ugyanis sok mindenben a fentieket láttam a győri csapatra is, ahol valamennyire szintén kényszer szülte, hogy Ambros belemaszatoljon a csapatba, és a sérülések miatt próbáljon új és más dolgokat. Nem lehetünk elégedetlenek, mert szeptember 2. óta a csapat 100%-os (az az első vereség meg most már tudjuk, hogy ganz egal lett), és szar játékkal is be lett húzva két BL-meccs, kupameccs, bajnokik. És ez a lényeg: szar játékkal is. De.

  Sajnos kiderült egy és más. Kiderült, hogy jó pár játékos Győrben pont arra jó, hogy a tabella második felében helyezkedő csapatok ellen pótolja a kiesőket, arra viszont már kevésbé, hogy éles meccsen egy esetleges sérülés vagy pocsék forma esetén valós alternatíva legyen. Van, aki még egyszerűen a kora miatt nem is lehet erre képes, de egyértelműen a jövő embere, van, akinek viszont már rég nem a jövő emberének kéne lennie, mégis használhatatlan. Győrben is alaposan el kell gondolkodni a jövő évi kereten, mert Löke és Amorim támadásban nélkülözhetetlen, nyilván a világ összes csapatában az lenne, és nem feltétlenül csak amiatt, mert ezer gólt dobnak (ez Dudára annyira amúgy sem jellemző), de egész egyszerűen más úgy a játék, ha ők is ott vannak, nyilván ha középen érkezik Görbe, a falban bontogat Heidi, lökőben meg Duda és Kace, némileg máshogy kell odaállni, mint amikor ebből a négyesből ketten hiányoznak. Jövőre Veszprémben nyilván sokat fog segíteni Zeitz (remélem, egyszer sem fogom azt hallani, hogy cejc meg zejc, de amúgy meg szerintem dehogynem), és a második vonal Győrben sem elég a BL-re. Elég a Hypo meg a Baia Mare ellen, de nem elég a Krim-Larvik-Budu csoport ellen. És ha ehhez hozzáveszem, hogy jövőre nem tudom, hogy számíthatunk-e Raphra, és nem tudom, mi lesz Hornyák Ágival, akkor a védekezést is nagyon újra kell gondolni.

  • Most, hogy rendeződni látszik a helyzet, lesz női poszt is, győrről, fradiról, női vb kereteről! Amúgy egyet értek a fent leírtakkal.

 3. Huhh …
  Ez egy fizetett hirdetés volt ?
  Csak azért, mert ha (sajnos most nem tudunk visszanézni …), anno egy egy meccsen szarul játszó Szeged mit kapott , hogy ez nem elég, stb stb stb ..
  De lássuk be, mindenkinek a saját csapatával szemben elfogult.
  Jelen esetben, NEM fér bele szerintem egy ilyen meccs, MERT el lehet hinni, hogy szar játékkal is lehet mecset nyerni.
  A Szeged most tanulja, hogy igenis be kell vágni a gyenge csapatnak is +20-at ha arra van lehetőség.
  Most még nem voltak annyira komoly meccsei a Vp-nek, de ha így áll hozzá, akkor szívhat is nagyot.
  Anno M.L.-nál nem volt emberelőnyös figura, most nincs N.L. nélküli játék.
  (ez kb olyan mint annó nálunk mikor Ancsin Gabi idekerült, és megkérdeztük, hogy jön e még egy lövő, mert mi lesz ha Gabi lesérül … Skala válasza : Nem sérül le’ …)

  • na ácsi, kapott tőlünk a veszprém is eleget, egyáltalán nem erről van szó. hanem arról, h én idén egybe szeretném nézni a szezont, annak pedig minimum a negyeddöntőnél van vége.

   nem lehet egész évben jól játszani, aki azt mondja, hogy lehet, az bizonyítsa is be!
   személy szerint mindig is tiszteltem azokat a csapatokat (akik általában spanyolok voltak amúgy), akik megtehették, és meg is tették, hogy 1-1 meccsen pontosan annyit adjanak ki magukból, amennyi éppen kell. van, h ez kicsit alul van méretezve, és? miért nem fér bele egy-két ilyen meccs, mondd meg kérlek!

   nekünk pedig az NL nélküli játékot kell tanulnunk, igen, de egy Barcelonának/PSG-nek/néhány évvel ezelőtti Kielnek is hiányzott volna egy NL, kinek nem? ráadásul jött két kulcsjátékosunk idén, és azóta összesen 2 hónap telt el. vagy Ilicsnek/Ruesgának nem lehet szüksége időre?

   továbbra is a beállós kérdés aggaszt egyedül, a többi nem.

 4. VILOVSKI is ott van minden edzesen de mivel nem akarnak neki fizetni ezert nem jatszik,nagy butasag mert nagy terhet vehetne le Sulic Vallarol :/

 5. Bőven belefér egy(-egy) spórolós meccs, ha megéri a “pihenésre” fordított idő és a csapat nem veszít a hírnevéből. A Celje elleni idegenbeli meccs alatt éppen ettem valami fincsit. Amikor láttam, h eNeL egy ütközés miatt elkezdte fájlalni a térdét, majdnem félrenyeltem. És nem elsősorban a Veszprém miatt, hanem sokkal inkább a válogatott miatt. Vigyázni kellene Lászlóra, de kurvára kellene vigyázni rá. A Celjét először is tönkre kellett volna védekezni, utána pedig tönkreverni, Laci nélkül is. Lássák a leendő ff-osok, h a Veszprém nem viccel.
  Más: Jamali-tól sokkal több kell, mert egy ekkora tehetségtől az, amit eddig láttam, kevés.
  Hajrá Veszprém!

 6. Wow! This could be one particular of the most helpful blogs We’ve ever arrive across on this subject. Basically Wonderful. I’m also a specialist in this topic therefore I can understand your effort.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük