Ahány meccs, annyi győzelem az elvárás

A hétvégén három, európai színtéren játszódó mérkőzésen is pályára lépnek férfi csapataink, időrendben haladva gyorsan igyekszünk felvázolni a lényeget.

A Pick Szeged első hazai, EHF-kupában érdekelt mérkőzésére készül a portugál Benfica ellen (16.15, DIGI2), aztán szinte rögtön utána kezdődik a Veszprém  őszi BL-zárása, melynek keretében a tökutolsó Szentpétervár látogat az Arénába. Majd holnap este (19.15 DIGI2) pedig a csurgói – Sótonyi Lászlóról frissen elnevezett – katlan török pajtásainkat – remélhetőleg egy történelmi balhorogra – sok szeretettel várja.

benfica vs szegedA második számú európai küzdelemben tehát ugye két nagyon fontos idegenbeli győzelemmel nyitottak csapataink a földrész két ellentétes pólusán. A Szeged múlt héten Lisszabonban járt, ahol is Fehér Miklós emlékének adózva szépen odatette magát és 50 percen át csodálatosan játszott. A hajrára 8 gólos magyar vezetéssel fordultak a csapatok, aztán történt valami. Valami rossz. Aminek a következménye egy hihetetlen portugál felzárkózás volt, így körömrágásig izgalmas véghajrát abszolváltak a csapatok, melyet Blazevic labdaszerzésével végül a vendégcsapat hozott. A kinti meccs újdonsága még, hogy Balogh Zsolt villantott és a tudósítás szerint leginkább gyorsaságának köszönhetően 7 gólt ragasztott. Welcome here, kedves Zsolt, reméljük marad ez a forma, nagy szükség van ugyanis a Picknél is egy megbízható második sorra!

A hétközi hírek aztán már arról szóltak, hogy az edzők kielemezték a hajrában elkövetett hibákat, orrvérzésig gyakoroltatták a nyitott elleni támadásokat, meg amúgy is bízunk az újszegedi spori hangulatában, szóval én személy szerint tekintélyes tarolást várok a srácoktól, lehetőleg rászámolással. Fehér Miki emlékére készülnek itt is a szervezők és a szurkolók, nagyon helyes, mutassuk csak meg a büdös gyökér sírrablóknak, hogy mi helyettük is őszintén tiszteljük az emlékét! A hetmeteres.com néhány hete remek kis csapatbemutatót rittyentett a Benficáról, ezt mindenképpen olvasásra ajánlom!

Fotót innen csórtunk.

A Veszprémnek viszont ki kellene javítania azt a múlt heti kis alul tervezést, szerintem ezzel mondjuk tökéletesen tisztában is vannak, így én nagyarányú győzelmet várok, ugyanakkor most sem reménykedek folyamatos, hibátlan játékban. Viszont szeretnék látni a meccsen olyan szakaszokat, amikor tényleg felszívja magát a csapat, mindenki felpörög maximálisan és odapörköl szépen a ruszkiknak. Szeretnék ismét Gulyásos átlövést, szeretnék tudatos szélsőjátékot és szeretnék remek védekezés mögött parádézó kapusokat. Szeretném, ha legalább az egyik beállós alternatívánk ezen a meccsen hozzá tudna tenni valami maradandót. Ha ez megvan, én elégedett leszek, függetlenül attól, hogy mennyi a különbség a végén.

A Csurgó végig szoros meccset tolt múlt héten, Isztambulban, és kettővel be is húzták, ami hatalmas fegyvertény a visszavágóra nézve. Ismét javaslunk egy hétméteresen íródott csapatbemutatót olvasmánynak, és drukkolunk nagyon holnap! Ha a papírforma megvalósul, akkor két magyar csapat várhatja az EHF-kupa  csoportkörét.

Hajrá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük