Ennél csak jobb lesz

Néhol idegtépő, kaotikus meccsen, kicsit nőcis hibákkal tarkított, de vitathatatlan győzelmet aratott a Veszprém a kölni lépcső utolsó előtti fokán, Párizsban. Zúgott az É-pí-tők, Ortega is észnél volt, de azért maradt bennünk patron még bőven.

Az első félidő pontosan úgy kezdődött, ahogy azt várni lehetett egy negyeddöntőtől, tapogatózás, kis bénázás, viszont remek kapusteljesítmény, szóval meglehetősen hosszú ideig nem esett gól egyik csapat keze által sem. Aztán megtört a jég, elmúlt a kislányos zavar a tévé előtt rohadtul félhomályosnak tűnő pályavilágításban. De tényleg, ez csak engem zavart? Szerintem tök sötét volt, a kezdőkör meg világított, de mindegy.

A Veszprém talált előbb magára, a srácok remek védekezést produkáltak, odaért mindenki mindenhova, volt is olyan érzésem, hogy ezt nem bírhatjuk így majd. Geri első megszeppenése után tolt két olyan csodás befutást, ami régi önmagát varázsolta a pályára, Laci is remekül kezdett, hatalmas passzokat adott, épp az előbb említett Iváncsiknak, Tomika is hozta magát viszonylag, Sulicsra mondjuk figyeltek nagyon, de összességében megtaláltuk a játékunkat. Öt góllal vezettünk ekkor.

Csaszi és Vori pályára lépése aztán visszahozta a PSG-t játékba, előbbi gyönyörű passzokkal, utóbbi szinte megfoghatatlan termetével adott pofát az addig egyáltalán nem létező párizsi támadásoknak. Tették ezt olyannyira, hogy meg is fordították a meccset a félidő végére sajna.

A mínusz kettő még vállalhatónak tűnt idegenben, ám amit a mostanában pedig szokásosan jó második játékrészes első 5-6 percünkben mutattunk be, olyat már régen láttam. Meg is hűlt bennem minden. Szerencsére viszont volt kapuscsere, hiszen Mirko fasza kezdés után azért eléggé visszaesett, így Nándin volt a sor, és ő hozta is, amit kellett. És ez a tartás hátulról vissza is hozta a Veszprémet, felkeményedett a védekezés, a kékek újra csak rést keresgéltek, viszont támadásban továbbra is annyira esztelen hibáink voltak, hogy hihetetlen.

Emiatt aztán nem ment annyira könnyen a fordítás, és azért a bírók sem szégyellték elengedni a mieinket sújtó, levegőben történő kétkezes lökéseket. Ez amúgy az egész meccsen jellemző volt. Még arra sem vették a fáradtságot, hogy javítsanak az arányokon a végére, szóval a PSG tényleg lehozta kiállítás nélkül, ami nevetséges, miközben Nándit még a szokásos örüléséért is kizavarták a gyökerek.

De mindegy, a vége kétgólos idegenbeli győzelem lett, és ha azt nézzük, hogy Ilics finoman szólva sem volt kiemelkedő, Laci sem szokott ennyit hibázni támadásban, és Sulics ennél csak szabadabb lehet, akkor bőven biztató volt ez, na. Tehát tizenhárom darab technikai hibával megvertük a PSG-t az otthonában, ami szép, de nem ér bealudni, nincs itt még semmi lejátszva, lesz egy visszavágó is, ahol inkább robbanjon fel az Aréna, és számoljunk rájuk, mint hogy egy percig is vezessenek nálunk. Mert nem érdemlik meg. Szerintem.

22 hozzászólás a(z) “Ennél csak jobb lesz” bejegyzéshez

 1. Lelkileg szépen és magabiztosan volt felépítve a veszprémi CSAPAT. PSG viszont ötlettelen, megegyezni nem tudó, unatkozó kamasz fiúknak tűntek, akiknek ma nem főzött jót a Mami…:-)… És édesség sincs… Ne má…

 2. Most nagyon nem értünk egyet a meccs elemzésében/értelmezésében, mert azért nem a Csurgó ellen toltuk, azért hibáztunk ennyit mert belekényszerítettek minket, Ilics meg valóban keveset lőtt akcióból, de a heteseket jól lőtte, és amikor kellett beköszönt akcióból is.
  És szerintem a védekezés is több dícsérő szót érdemelt volna, Timuzsin, Terzic nagyon sokat tett a győzelmért. Szóval ez egy kiváló csapatmunka volt, edzőstül, cserepadostul.
  És egy győztes meccs után ne számolgassunk már ki tud többet majd a visszavágón, tök mindegy, csak hozza a CSAPAT a győzelmet!
  Én a magam részéről a horávt bírókon kívül elégedett voltam a látottakkal, szép volt fiúk! (ja nem, abban is egyetértünk, hogy szar volt a világítás 😉
  04.26-án írjunk történelmet! 🙂
  HAJRÁ!

  • valóban, azt elfelejtettem kiemelni, h remek CSAPATteljesítmény volt, ezt adom 😀
   viszont de, sztem egy győztes meccsben is azt kell először megnézni, h hol lehet javítani a következőre. és értem én, h ezek nem csurgó, ettől függetlenül 5-6 labdát úgy adtunk a kezükbe, h azt nemhogy a csurgó, de a mezőkövesd ifi is beveri. ezt pedig le kell redukálni és kész leszünk kölnre.

 3. A horvát bíróktól hánynom kellett, de nem vártam semmi jót tőlük. 0-7 a kiállítási arány, gratula:) Igaz a meccs eredménye meg 26-28..hahaha..

  Egyetértek Miramaxal, hogy ez csapatmunka volt, a hibákkal, a kapusokkal a kiváló védelemmel helyenként és a kispaddal együtt, de a PSG is jól védekezett időnként és emiatt volt a Veszprémnek nehezebb dolga. Ez a csapat nem kis falat, a padról is állandóan minőségi cserék jöttek (kapuba, jobblövőben vay irányítóban).
  De nem igaz, hogy Hansen kifelé történő cseleit nem lehet megtanulni levédekezni…legalább minden második alkalommal…

  Nándi kiállítása nálam kiverte a bíztosítékot, remélem rájuk szakad az ég így a közös húsvét alkalmával…

  hajrá Veszprém, irány a FF!

  ja és a világítás car volt, azt hittem a laptopom képernyője szórakozik 😀

 4. Továbbra sem tudok mit kezdeni a PSG-vel. Olyanok számomra, mint ha valami jótékonysági kézis eseményre bezavartak volna egy rakás “all star sztárjátékost” és csináljanak valamit, ami tudnak, lehetőleg látványosan.
  Narcisse-t soha nem tudtam értelmezni irányító poszton. A fejére van írva, hogy ez teher a számára, hogy itt neki valami játékot kell szerveznie, meg passzokat adnia. Tisztán ott van benne, hogy ő csak gólokat akar lődözni, mert attól lesz ő a király…. Végülis, ezt is lehet kézilabdában, de azt szerintem nem irányítónak hívják.

  Ezen a meccsen végig az volt az érzésem, h a Veszprém valami összerendezettebb, megerőszakolom magam védekezésre számított. Majd olyan szinten összetudta a PSG-t zavarni, hogy a támadások zömében gyakorlatilag megijedt, hogy most akkor ezt akár be is lőhetném. Ebből lett aztán a kapkodás, eladott labdák, tesz-vesz a fal előtt.

  Barcelona tudta csak odahaza megverni PSG-t az idei BL-ben. És ők sem tudták 30 alatt tartani őket (ha jól rémlik). Innentől kezdve, nem hinném, hogy helye lenne PSG-nek F4-ban.

  Tény és való, a Veszprém kezében van a saját sorsa. És ezt már csak ők ronthatják el. De annyira megtanultak a meccs közbeni hullámvölgyekből felállni, és küzdeni, még ha itt és ott döcögött is a játék, hogy idén aztán végképp nem lenne “fair”, ha nem lennének F4-ben.

 5. A Laci szenzációs volt. Vezére a csapatnak mikor igazán kell, védekezésben is ugyanúgy. Gólpasszok – betörések – 9 gól, amikor igazán kell! Efölött eléggé átsiklott itt mindenki. Ha így hibázik támadásokban én nem annyira bánom. Természetesen ahogy ez az írás is, az én véleményem is szubjektív! / Márcsak jegy kellene a szombati történelmi pillanatra! 🙂 Imára hajtom a fejem. /

 6. nem ertettem miert olyan optimista a visszavago miatt gardent. aztan csekkoltam, h nachevski fujja majd veszpremben. nincs ez meg lefutva. 😀

 7. Csak részben értek egyet a az írással.

  Ortega észnél volt és ez már sokkal jobb meccselés volt mint korábban, de Fazekast hozhatta volna picit előbb, az időkéréssel többet várt, mint kellett volna, de azért ez még rendben. Nem biztos, hogy jól emlékszem, de sztem a második félidőben még egy időkérést is bennhagyott. Tetszett, hogy picit már forgatta a csapatot, mindkét szélső, beálló, és irányító játszott, végre nem 59 és fél percet játszott Laci, hanem csak kb. 57-et, mert védekezésben néha le merte ültetni. Itt azért továbbra is vannak gondjai a mesternek. Megnézve a Kiel és a Barca meccseket, nekem k**ra az az érzésem, hogy ott tudják használni a kispadot, míg mi kb. túl akarjuk élni azt a periódust, amikor Ruesga, vagy Jamali van benn. Utóbbi megint kapott 2 percet az első félidő végén, miközben Ilicnek most nem nagyon ment a játék.
  Laciról annyit, hogy voltak hibái, de ezzel együtt érdekes lenne egy statisztika, hogy a 28 gólból mennyiben nem volt benne (értsd. nem ő lőtte, nem ő adta a gólpasszt, nem ő harcolta ki a hetest). Elég alacsony szám jönne ki.

  Én nem dobtam hátast a bíráskodás szörnyűségein, kb. elfogadható volt. Hogy Nándi kiállítását hogy gondolták, azt nem értem, a 7 (8?) -0 kiállítási arány meg vicc, de összességében azért fújtak ide is. Az első félidő végén az indításgól simán megadható volt (+3 lett volna), a visszafújt hetes se lett volna mindig visszafújva. OK, kiragadtam kettőt, de általában véve sem téptem a hajam, a heteseket is fújták nekünk.

  Mindenesetre ez a PSG gyengébb mint mi, és nem is egy edzőlegenda vezeti. Én csodálkoznék, ha bármit tudnának virítani Veszprémben.

  Persze volt már ilyen.

 8. nem igazán értem azt a véleményt, h fújták a heteseinket, és idegenben, nagycsapat ellen, és stb…így nem kell háborogni a bíráskodáson.

  ácsi, azok szinte mind jogos hetesek voltak azzal a nem elhanyagolható különbséggel, h a kétkezes lökésekért, mezráncigálásokért SEMMI nem járt ellenünk. wtf?? van valami szabály, h lacit ér rángatni vagy mi?? nem volt olyan gólja szinte, amire ne lehetett volna nyugodt szívvel befújni egy kétpercet, értem én, h nyertünk, meg hogy alacsonyan van a léc, de erre ugrok. levegőben lévő embert két kézzel meglökni mérlegelés nélkül kiállítás kéne legyen. ha laci az illető, ha nem.

  • olvastál tőlem olyasmit, h “durván el lett fújva”?
   mert ha nem, márpedig biztos nem, mert nem írtam/mondtam/gondoltam ilyet, akkor minek is vitázunk?
   viszont tartom, amit korábban leírtam.

 9. Fura egy meccs volt, nem véletlen a para a visszavágóra. Elképesztő játékerejű csapat le(het)ne ez a PSG, azért ez most is látható volt. Már egy jó kapusteljesítménnyel is szép eredményt érhettek volna el. Igazából nyerhetnének is 3-mal Veszprémben (láttuk már eleget bénázni idén a Veszprémet), de nem fognak. És akkor végre megyünk Kölnbe, ahol könnyen lehet hogy a Kiel mellett a Löwen meg a Vardar vár ránk… Hát ez akár meg is lehet, pedig egy hónapja még egy fillért se adtam volna érte. (Na jó, 29 eurót azért adtam :)))

  • Van a Veszpremnek az az arca, amit a Célja ellen mutatott itthon. Na, ha most nem lesz egy olyan félidő, mint akkor, én nem hiszem, hogy lehet gond.

 10. Külön örülök az utolsó gólnak. Mint ahogyan tavaly a Kiel ellen a jó játék és a ledolgozhatónak tűnő 1 gólos vereség ellenére mintegy jel volt az utolsó pillanatban kapott gól a kiesésre, úgy ez az utolsó oillanatban dobott (a Plocki odavágóhoz hasonlóan) nekem jelnek tűnik – a jó játék és eredmény mellett – a továbbjutásra.
  Egyébként is idén az eddigi relative gyengébb játék ellenére is úgy tűnik a meccs végi éles helyzetekből eddig is jól jött ki a csapat (Löwen elleni 2 meccs, Celje ellen itthon, Plock ellen idegenben), s most ez csak folytatódott. Ráadásul most a játékra sem lehetett (egy-két apróságot, vagy azelső félidő második felét leszámítva) panasz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük