F4, avagy Fantasztikus Négyes – Hatosfal KP. 14. hét

velux_ehf_logo_14Igen, tudjuk, hogy per pillanat senkit nem érdekelnek a Veszprémen kívüli világ történései, de közben az az ihletett helyzet van a nyolcaddöntőben, amit mi sem nagyon hittünk volna, azaz csak egy szem érdektelen meccsünk lesz a hétvégén. Tapadjunk a képernyőre LCD-re, mert tévé közvetíteni – élőben – csak az MKB-MVM meccsét fogja.

Értékelünk még egy utolsó előttit.

Ne tessenek csodálkozni, ez bizony már egy igen rövid lista, mert legutóbb elkezdett szokásunkat megtartva ezúttal is csak a szerintünk következő körbe jutó, avagy más néven kölni csapatokról mondjuk el az okosságainkat.

4. Flensburg

Nem tudom eldönteni, hogy Ljubo Vranjesék ennyire nem tanultak az előző kanyarból, vagy tényleg csak ennyire képesek. Mindenesetre végtelenül esetleges kézilabdát mutattak a Vardar ellen. Viszont a túloldalon a Szkopje is alkalmazkodott ehhez, Brumen és Karacsics kivételével senki nem hozta nemhogy a csúcsformáját, de egy jó átlagosat se. Azt is az első félidőben. Oh, Angelovot el ne felejtsem, Maci Laci macedón ikertesója maradt azért a második félidőre is, bár olyan egyedül, hogy még a kékeknek is megesett rajta a szívük és elkezdték beledobálni a labdát. Ezért lett végül kettő közte. Így bizony erősen benne van, hogy Kiro Lazarovon kívül is lesz Macedón a Final4-ban, de az az érzésünk, hogy a Flensinek kell kisebb formajavulást bemutatnia ahhoz, hogy sikeresen tudja le ezt a kanyart.

3. Barcelona

Jól látjátok, megtörtént ez is: nem a Barsza vezeti a KP-t. Mégpedig azért nem, mert múlt hét végén kiderült, mennyit számít az, ha egy csapat tét nélküli meccseken jut el tavaszig. El is tűnt az ötödik (hatodik, hetedik…) fokozat a nagy semmittevésben. A Löwen közben meg olyan éles, mint Andy Schmid bicskája, mert ugye, ha valaki nem tudná, jelen állás szerint a Bundást is be fogják húzni, mert szanaszéjjel védekezték a Kielt (56. perc: 29:22) ráadásul ez alig négy nappal a Barca elleni meccs előtt volt. Ez a fal (+Landin) messze túl sok volt a katalánoknak. Ne tévesszen meg senkit a 31 kapott gól, ezt a meccset is a védelem hozta. Azt, hogy nem plusz tíz lett közte végül, leginkább a beckhami módon felépülő Sterbik elképesztő beszállásának köszönhetik.

Ha valamire alapozhat még a Barca, az a Löwen 55 perces szuflája (legalábbis az elmúlt meccseik ezt mutatják). És persze az EHF-re. Mert ne legyen kétsége senkinek sem afelől, hogy a T. Szövetség – természetesen a fair play keretein belül, de – minden tőle meg fog tenni azért, hogy ne legyen Köln spanyol csapat nélkül.

A német csarnok, ahol nemcsak sokan vannak (=13.200), de hangulat is van.

Az egyetlen német csarnok, ahol a létszám (=13.200) mellett a hangulat is jó.

2. Veszprém

Nem vesztegetnék sok szót rájuk, Csill épp most írta meg, amit a Veszprémről tudnunk kell. Mindössze annyival egészíteném ki, hogy rhynn kolléga szerzett egy csodaszép statot a Hadrian Systemes fiúktól, amiből az jött le, amit egyébként tudunk is, meg talán éreztünk is, mégpedig, hogy a védekezés nem- illetve megléte jelenti a különbséget a két csapat között. Matekül ezt ezúttal a sikeres és sikertelen faultok összességének hívják, ebből a PSG oldalán volt 28, az Veszprémén meg 69 (azaz hatvankilenc). Ennyit Gardent elégedettségéről.

1. Kiel

Bár a THW teljesítménygörbje elég keményen elindult lefelé idén tavasszal, – ld. ugye a Bundásban szép lassan elpazarolt előny, meg a kupából kizúgás – a BL-ben hatalmas, világoskékbe öltöztetett esélyt kaptak. Ráadásul a Metalurg ezúttal bemutatta a sportközhely-szótár “kipukkadás” címszavát. A kulcsembereik közül Atmant szó szerint összeverték, Vugrinecnek nem volt jó lövése, a téli csodaszerzemény Cindric meg egész egyszerűen összefosta magát. Aztán valahol a második félidő elején már látszott, a Metalurg elérte az idei BL célját. Így aztán akkora pofonba néztek bele, amekkorát utoljára tavaly októberben, Barcelonában láttak. A különbség annyi, hogy annak már nem volt tétje. Bár részükről lényegében már ennek a mostaninak sem.

Nem csak ők nem tudták, hogy hol vannak

Nem csak ők nem tudták, hogy hol vannak

Ami a Kielt illeti: azért lettek ők az elsők, mert ha valamihez ért Gislason, az az ilyen ajándék esélyek hajának megmarkolása, megcsavarása, aztán… aztán a többit már tudjuk. Úgyhogy a Kölnt még kevésbé ismerő veszprémi pajtásoknak javaslom, hogy kezdjék szoktatni magukat a gondolathoz, hogy kedves, Palmarsson / Klein mezes nénikék és bácsikák fogják minden egyes sörsorban leszólítani őket azzal a negédes, egyben némileg lenéző dumával, hogy micsoda fantasztikus csapat ez a Vezprem, és de jó, hogy végre mi is itt vagyunk Kölnben.

De ennyire inkább még ne rohanjunk előre.

A képeket az ehfcl.com-ról loptuk.

4 hozzászólás a(z) “F4, avagy Fantasztikus Négyes – Hatosfal KP. 14. hét” bejegyzéshez

  1. Vow. Mennyire nem akar fogyni az a bizalom a Barca felé. Amúgy érdekes írás, sztem jól láttad a Vardart. Ettől függetlenül, én 3 német csapatra tippelek az f4-re. En nem hiszek az ehf Woodo-ban.

  2. És EHF tényleg betolta Barcát az F4-be. Gondolom ezek után majd azt akarják, h döntőben is ott legyen, ezért majd jól összesorsolják a Flensburggal.
    A bíráskodás abszolute szégyene volt a meccs.

  3. Gratula Gergő! 4-ből 4 csapatot eltaláltál, ebből 2 minimum kérdőjeles volt, már csak abban reménykedem, hogy a végső sorrendet nem tükrözi ez a rangsor…

    (igaz, hogy a Kiel meccs csak ma lesz, de ott nincs sok kérdés)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük