Hogy mindenki PIROS legyen holnap, az megvan, ugye?

velux_ehf_logo_14Lehetne boncolgatni, hogy valóban ilyen precízen volt-e belőve a formánk avagy inkább annak köszönhető a Nagy Tavaszi Feltámadás, hogy vannak végre olyan, meccseket eldönteni is képes, jó versenyző-típusú játékosaink, akiknek kell a tét ahhoz, hogy maximálisan felpörögjenek, mert érdekes téma mindenképpen. Szerintem mindkettő benne van bőven. Jól is lettünk belőve és igazi, tavaszi sztárjaink is vannak végre. Többen most hosszabbítottak éppen, amit köszönünk is nekik, és a vezetőségnek! Mert amikor olyan választ olvasunk Ugaldétől a mi hiányzik Spanyolországból? kérdésre, hogy semmi, akkor azért elmorzsolunk egy, a szemünk sarkából kigördülni készülő könnycseppet. Na de most nem is ez a lényeg (bár dehogynem), de mégsem.

Egész évben őszintén hittem abban, hogy Ortega pontosan tudja, mit csinál. Egész évben védtem, amikor a hullámzóan szar játékunkat látva magából már szinte mindenki kikelt. Pedig szezon elején elfogadtuk azt, hogy idén tényleg a TAVASZRA készülhetünk, és minden más mindegy. Csak ezt menet közben sokan elfelejtették ugye. Persze engem is el lehetett bizonytalanítani a végére, a plocki meccsen például rendesen remegett a térdem. És nem is elsősorban az eredmény miatt, hiszen ott voltam, és a saját bőrkémen éreztem, hogy nem lett volna senkinek sem könnyű dolga ott akkor, azon a helyen, hanem inkább a tanácstalanság ijesztett meg Carlos arcán, de tényleg. Aztán szerencsére Pécsett újra visszatérhetett az őszinte és erős HITEM, hogy idén tényleg meglehet ez.

itt azért kicsit féltem

Emlékszem az itthoni Celje-meccs után, ahogy telefonon vitáztam _benitoval, mert ő tüzet okádott olyan közhelyeket durrogtatva, hogy “FF-esélyes csapat SOHA nem játszhat így” és mikor elfogyott az érvelése (ami egyébként kimerült a fentiben), nem szégyellte lezárni azzal az egészet, hogy “te amúgy is részeg vagy, banyek”. Igen, így zajlott az élet idén, hehe. De ahogy neki is ezt mondtam akkor, most is így gondolom: egy csapat – legyen annak bármilyen kerete – sem játszhat maximumon egész évben. Igen, voltak szar meccseink, Ortegának pedig kifejezetten rosszul sikerült, már-már Lajososba hajló meccselései, ám az ő igazi vizsgája még csak most következik. Vagyis igazából már lediplomázott, holnap csak meg kell védenie, viszont itt leszünk neki mi, a közönség segítsége. Ugye?

Ortega Carlos

És ha sikerül, akkor teljesen mindegy lesz, hogy ősszel kikaptunk Szegeden. Teljesen mindegy lesz, hogy a Celje itthon majdnem ikszelt velünk, ezzel a csoportgyőzelmünket is veszélyeztetve. Teljesen mindegy lesz a szkopjei két blama-meccs és a tatabányai fiaskó a nemszámoljuk edzőmeccsen, és teljesen mindegy lesz a csúfos, Ukrán trip. Mert sajnos ezek most még egyáltalán nem mindegyek. Egészen addig nem, amíg nem takarja el őket egy gyönyörű eredménnyel. Én nagyon bízom benne, hogy rohadtul nem volt véletlen, hogy a legfontosabb meccseinkre (Löwen elleni kinti, kupadöntő, és a múlt heti) végül az egész bandát sikerült ráncba szednie. Szóval bízom Ortegában, bízom a srácokban és bízom a közönségben, még ha tudom is, hogy mocskos nehéz lesz. Úgy kell kimenni az Arénába, mintha kétgólos hátrányunk lenne, és akkor nem lesz baj. Mert akkor nem lehet. Valahogy ezt érzem.

Szóval harcra fel, holnap csatamezőre indulunk közösen, az ezzel kapcsolatos fontos tudnivalókat, tanácsokat, észrevételeket pedig segítségképpen összeszedem itt lejjebb:

MINDENKI PIROSBAN léphet csak be az Arénába! Igen, vegyük úgy, hogy ez nem kérés, hanem követelmény, amit a jegyvásárlással együtt elfogadott a delikvens!

MINDENKI jöjjön ki az Arénához, mert kivetítők lesznek. Ha másért nem, hát azért, hogy legközelebb is legyen, mert biztosak lehetünk benne, hogy ha nem lesz rá holnap kereslet, akkor nem nagyon lesz több ilyen szervezve. Márpedig ez tök jó cucc, és faszaság lenne, ha Köln esetén is lenne, szóval aki kicsit is lokálpatrióta vagy kézilabdabarát esetleg mindkettő egyszerre, de sajnos nincs bérlete, az emelje fel a seggét a fotelből és rángassa ki az asszonyt a térre! Hátha még utcabál is lesz belőle.

MINDENKI jöjjön kicsit korábban, de most tényleg. A 15.30 legyen a legvégsőbb időpont, amikor elfoglaljuk helyeinket, adjuk meg a módját az utolsó idei, hazai BL-meccsünknek!

– nem ez lesz a legjobb alkalom arra, hogy fikázzuk az EHF-et. Igen, van bajuk temérdek, de most szinte csak ők állíthatnak meg minket. Szerintem ne adjunk fegyvert a kezükbe azzal, hogy pofán köpjük őket, mert ez most nem ér annyit meg. A klub is rengeteget segített nekünk az elmúlt időszakban, nagy az egymásra találás, szóval álljunk mi is mögéjük most azzal, hogy fapofát vágunk az EHF-hez. Rendben?

NEM ÉR egy pillanatra sem abbahagyni a szurkolást. SEMMIKÉPPEN sem! Ne a hosszú oldallal foglalkozzunk, hanem inkább az O-s, nemszurkolós szurkolókkal, de mindenki magával, persze.

NEM ÉR elhinni előre, hogy megvan. A fiúk nem fogják, az lejött a meccs előtti nyilatkozatokból, szóval ne higgyük el mi se! Van még hatvan perc, ahol bármi lehet. Így kell hozzáállni, és akkor nem lesz gond egy szál sem.

ja, és és plusz 1!

– SZURKOLJ, NE DUDÁLJ! Legalábbis ne agyatlanul, bakker, nem az a lényeg, hogy minél nagyobb, koordinálatlan zajforrás legyen, hanem hogy legyen értelme!

 fotó: Feminger György

10 hozzászólás a(z) “Hogy mindenki PIROS legyen holnap, az megvan, ugye?” bejegyzéshez

 1. Visszajelzés: F4, avagy Fantasztikus Négyes – Hatosfal KP. 14. hét | Hatosfal 2.0

 2. Mindenki pirosba, hej jó is lenne! Kíváncsi leszek a szét osztogatott kb.. 1000 db jegy a szponzorok részére azok közül hányan lesznek pirosba és hányan fognak szurkolni, vagy majd dugóval a fülébe vigyáz ülésbe ücsörögni.
  De azok az ingyenélő divat szurkolók remélem Kölnbe is ott lesznek ha ki jut a csapat és ki fizetik a jegyet, szállást, útiköltséget, nem egy olyan barátom van aki jött volna és Kölnbe is. De most ott tartanak ha a klubnak fontosabbak füldugós szurkolók akkor menjenek Kölnbe is akik most szponzori jeggyel jutnak be. Ja, hogy oda nem fognak ki utazni mert ott nem fizeti a klub a jegyet, útiköltséget, szállást hát szivacs, oda jó lesz az aki külföldi meccsekre is pénzt áldoz, szégyen ez a klub részéről, hogy ezt így oldották meg. Én ott leszek mert bérletes vagyok, és megyek Kölnbe is és voltam nem egy külföldi meccsen, és a barátaim jöttek velem és jönnének is de most joggal mondják akkor menjenek oda is szurkolni azok akik holnap szponzori jelszóval jegyhez jutottak.
  Ha korrekt lett volna a klub akkor úgy ad a szponzoroknak jegyet, hogy akkor Kölnbe is tessék ki utazni és szurkolni ha ki jut a csapat, máskülönben nincs annyi jegy hanem kapják azok akik vállalják a kölni utazást is.
  Hajrá Veszprém!!!

  • azért ez nem ennyire egyszerű, egyrészt a klubnak sok mérlegelési lehetőse nincs ilyenkor, hidd el. minden évben negyeddöntőre kiderül, hogy kicsi az aréna. ez van.

   másrészt ne legyenek illúzióink, a szponzorok rohadtul nem a szép szemeinkért adják oda a pénzeiket, hanem többek között azért, hogy ilyenkor előnyben legyenek. vagy akkor nem kell a pénzük, mert akkor negyeddöntők sincsenek ám, csak mondom.

   továbbra sem tilos nyáron bérletet venni, tudomásom szerint az aréna történetében olyan még nem történt, hogy azt mondták volna, hogy elfogyott a bérlet. szóval a lehetőség adott minden évben, így nem fogom annyira a szívemre venni ezeket a nyaffantásokat és kész. persze erre lehet mondani, h de messze laknak, meg így-úgy, de személyesen ismerek békéscsabai, százhalombattai, nyíregyházi bérletest, úgyhogy bezárul a kör.

   és nem utolsósorban az elmúlt napokban kb. 40 jegy ment át úgy a kezemen, hogy azok szponzori jegyek voltak és szurkolókhoz kerültek vissza rendes árban. mert ez is benne van.

   uff. én ma ünnepelni fogok, nem sirámokkal foglalkozni és kész.

   • Semmi gond azzal ha szponzoroknak kell jegy, de jelenleg 3200 bérletes van és nem lehet több bérletet venni mivel a maradék 1800 hely kell a jegyet vásárolóknak, szponzor, vendég drukkereknek. Tusommal az aréna befogadóképességének a 10% az az 500 jegy a vendég csapatot illetni, persze ennél lehet többet is adni és kevesebbet ha kevesebb a vendég csapat igénye, az az a maradék 1800 már csak 1200 db jegy, ezért nem lehet több bérletet venni (jegypénztáros infó). Nincs azzal gond, hogy kell a szponzoroknak jegy de ne ezer valamennyi, és tény nem gondolta ezt senki sem, hogy ki növi a csapat az arénát. Bérlet max akkor lehet venni jelen álláspont szerint ha valaki valakik nem hosszabbítják meg amire kevés az esély főleg ha lesz jövőre a SEHA is, bár ez is jegypénztáros infó, hogy jövőre jóval drágábbak lesznek a bérletek.
    Kb. 1 óra múlva indulok az arénába, Hajrá Veszprém!!!

    • jegypénztári infóval vitatkoznék, nekem rohadtul nem ezt mondták. és ott dől el minden.

     meg ott, h kicsi az aréna. de volt kivetítő, és tele volt a tér. tök jó volt ez.
     ja, h ne ezervalamennyi? nem csak az mkb a szponzorunk ám, hanem van 78 másik…

 3. Én ízig-vérig szegedi vagyok, ergo Pick drukker.
  De ma egy órára, ” veszprémi ” leszek…. A MAGYAR kézilabda szurkolója!
  Előtte – utána csak a Pick….
  De ma…. HAJRÁ VESZPRÉM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük